ما هم مثل شما کم کم با خبر شهادت رئیس جمهور، وزیر خارجه و امام جمعه تبریز آگاه شدیم. آیتالله آل هاشم، امام جمعه تبریز و آقای امیرعبداللهیان وزیر خارجه نیز در هلیکوپتر حامل رئیسجمهور حضور داشتند. مسئولین خوبی بودن و خدا رحمتشون کنه.
الآن فقط نگران این هستیم که رئیس جمهور بعدی کی میشه. نگذاشتن سه سالش چهار سال بشه. همین چند روز پیش بود که میگفتم این یارانه ها، اولین چیزی بود که قرار بود قطع بشه و ما رو خیلی خوشحال میکرد. با اینکه رئیس جمهور شخصا پیگیر شده بود که به مجردها هم یارانه جدا پرداخت بشه، اخبار و سایت ها نمیگفتن که قرار است این اتفاق بیوفته و حالا یک دو سه سالی بود که ما یارانه داشتیم، اونم نقدی. اولین سال بود که باران خوبی پس از هشت سال مشهد داشتیم که به خاطر تخریب زیرساخت ها منجر به سیل شد. کاشت یک درخت خیلی زحمت داره و آبخیزداری به این راحتی ها نیست. نمیدونم با انتخاب رئیس جمهور بعدی موقع تولد امام رضا بازهم انقدر به مشهد توجه میشه؟! یک بار شد که نگفتیم آلودگی هوای مشهد هنگام تولد امام رضا. آیا آن یک بار بازهم تکرار میشه؟
اگر هم فقط این اعلام میشد که بالگرد رئیس جمهور فقط دچار سانحه شده و او سالم است، پست یکی دو روز دیگه من این بود که «تا اطلاع ثانوی به تبریز و مرز آذربایجان سفر نکنید». دلیلم هم همون سفر قبلش به سریلانکاست. رئیس جمهور رئیسی فشار زیادی روی کادر نزدیک خودش در این چند ماه اخیر آورد. سفر سریلانکا یکی از آنهایی بود که نباید میرفت. ما چقدر مگر باید جانفدا باشیم؟ تا کی باید این مسئولین ماها رو دنبال خودشون بکشند؟ این سفر اصلا نباید انجام میشد، همانطور که سفر سریلانکا نباید صورت میگرفت.
دیروز در سریلانکا اتفاقی برای رئیس جمهور نیوفتاد، ولی بالاخره این اتفاق در مرز کشور آذربایجان و در جلفا افتاد. کشور آذربایجان، از نظر سیاسی وضع بدتری در روابط با ایران، نسبت به ترکیه داره. رئیس جمهور آذربایجان دامادی صهیونیست داره که با اون دست اردوغان رو از نظر دوستی با صهیونیست ها از پشت بسته. حالا ما دیگه رئیس جمهور نداریم و کلی هزینه رو دستمون افتاده تا انتخابات دوباره صورت بگیره.
با اینکه رئیس جمهور (رئیسی) در چند روز اخیر به سریلانکا و پاکستان سفر کرد، و سالم برگشت، دلیل بر ایمن بودن شبه قاره هند نیست. حتی اگر در قالب هیاتی رسمی و دولتی به این منطقه سفر کنید، امکان آسیب دیدن شما هست، خصوصا که هند به مردمش رسما اعلام کرده از سفر به ایران و اسرائیل پرهیز کنید. کسیکه اسرائیل نمیرفت الآن موشک میزنند و بمباران غزه است. این نرفتن برای ایران بوده. عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفته که سفر آقای رئیسی به پاکستان و سریلانکا و شبه قاره هند یکی از ارزشمندترین فرصتها در سیاست خارجی ما است. گفتن این جمله بس که نشان دهنده این ضعف سیاست خارجی ما تا کجا بوده که و چقدر ایران در این مناطق ضعیف نمود پیدا کرده. برخی این سفر دو -سه روزه رئیسی را به شبه قاره هند در این شرایط بقدری مهم قلمداد کردند که آن را قابل قیاس با سفرش به نیویورک و همزمانی آن با فتنه های 1401 میدانستند.
شبه قاره هند از زمان فتنه 1401 و حتی قبل آن تاکنون تک تک ماها رو رصد کرده و همه را برای وقایع اخیر که چقدر در زمین اسرائیل بازی کرده ایم شمرده اند. سریلانکا زمین بازی اسرائیله. این کشور تا سال 2009 درگیر جنگ داخلی بوده، و خارج شدن آن از جنگ به معنی ایمن بودن آن نیست. اتفاقی که برای نادر طالب زاده در عراق جنگ زده در سالهای مشابه (2003 میلادی) افتاد، ممکن است برای حتی یک بلاگر ساده ایرانی در این شرایط اخیر در سریلانکا بیوفتد. نادر طالب زاده مستند ساز بسیار مشهور ایرانی بود که در زمان کرونا توسط عوامل جاسوسی در عراق و در هتلش با لباسهای آلوده مسموم شد و بعد از چندی با سرطان شهید شد1. امروز میبینیم که با اینکه از لفظ ترور خاموش برای این مستند ساز شهیر ایرانی استفاده میکنند، حتی نمیگن هم شهید شد، بلکه از درگذشتن برایش استفاده میکنند.
شبه قاره هند هم با غذاهای عجیبش مشهوره. هیچ بعید نیست که با غذا مسموم شوید. ارائه خدمات ضعیف و گران هم روی دیگر سکه سفر به این منطقه است، و چون به یک کشور خارجی سفر کرده این، صدالبته هیچ کس مسئولیتی در قبال شما برعهده نمیگیره.
از نظر فرهنگی ما که نتونستیم تو این 30-40 سال کشورمون رو جا بندازیم. الآن موضوع مسلمانان و خصوصا شیعیان است. تلویزیون نقش خودش رو درست ایفا نکرد. فوتبالیستهایمان هم در زمین بازی اسرائیل بازی کردند. نه در قبال زن و نه در قبال اسلام، هیچ یک حقی را ادا نکردند و یک از یک بدتر. تو شرایط متحد نظامی مثل الآن، این ضعف فرهنگی اینجا بیشتر نمود پیدا میکنه. بیچاره بچه های مسلمان هند، این نارندی (نارندرا دامورداس مودی) خیلی ضد مسلمانه و مردم کشورش رو هم چند ساله از وقتی نخست وزیر هند شده داره میکشه.
در زمان نارندی رائول گاندی رهبر حزب مخالف رو پس از یک جریان بردن دادگاه و داشت پارلمان هند تعطیل میشد. درسته که گاندی تبرئه شد و پارلمان هند هم تعطیلی طولانی نداشت، ولی در نظر بگیرین، نارندی مودی بقدری غلام انگلیس و آمریکاست که ساختمان پارلمانشان را امروز تبدیل به موزه ای متعلق به دوره بریتانیا کرده. گویی اگر این بریتانیا نیامده بود، قانون و شورا هم نقشی در اجرائیات این کشور نداشت. مخصوصا الآن هم که یک هفت-هشت روزه انتخابات جمهوری پارلمانی هند است و حزب یا احزاب پیروز که بتوانند اکثریت کرسی های پارلمان را کسب کنند، نخست وزیر و دولت آینده را تعیین می کنند، در این روزها جدا از سفر به هند اجتناب کنید.
_____________
1- نادر طالبزاده، عصر ۹ اردیبهشت ۱۴۰۱ به دلیل عوارض ناشی از عارضه قلبی و لختگی خون در بخش مراقبتهای ویژه بیمارستان درگذشت.